pastele astea sunt unele dintre preferatele mele, se fac usor si rapid, pentru pranz, cina sau la orice ora ;)
ingrediente:
- un pachet de paste de 400 sau 500 g
- o capatana de usturoi
- o legatura de arpagic verde
- 60 g parmezan razuit marunt
- 2 oua
- 3 linguri smantana
- 2 linguri ulei de masline
- sare, piper si alte condimente dupa preferinta
procesul de obtinere este simplu in 4 pasi:
1. o cratita de 3 l, umpluta cu 2 l de apa si putina sare se pune la fiert, iar cand incepe sa fiarba se introduc pastele rupte in jumatate, pentru 7-8 minute.
2. intre timp se curata si se toaca usturoiul, jumatate se pune intr-o tigaie cu uleiul de masline, se lasa la foc pana incepe sa se incinga, apoi se pune deoparte.
3. intr-un bol se amesteca ouale cu smantana, 40 g parmezan, usturoiul ramas si arpagicul tocat (din care se mai lasa putin pentru ornat), sarea si piperul.
4. asamblarea se realizeaza astfel: se scurg pastele, se toarna in tigaie impreuna cu usturoiul si se adauga amestecul de ou si smantana, se amesteca usor toate la un foc mic, pana iti place cum arata ;) mie imi place sa se prinda putin oul :)) nu imi place sa stiu ca mananc ou crud :p
cand sosul de pe paste va incanta, va invit sa le puneti in farfurii si sa le ornati cu arpagic verde si parmezanul ramas!
POFTA MARE!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu