Faceți căutări pe acest blog

joi, 19 februarie 2015

paste carbonara cu arpagic verde si usturoi

pastele astea sunt unele dintre preferatele mele, se fac usor si rapid, pentru pranz, cina sau la orice ora ;)
ingrediente:
- un pachet de paste de 400 sau 500 g
- o capatana de usturoi
- o legatura de arpagic verde
- 60 g parmezan razuit marunt
- 2 oua
- 3 linguri smantana
- 2 linguri ulei de masline
- sare, piper si alte condimente dupa preferinta
procesul de obtinere este simplu in 4 pasi:
1. o cratita de 3 l, umpluta cu 2 l de apa si putina sare se pune la fiert, iar cand incepe sa fiarba se introduc pastele rupte in jumatate, pentru 7-8 minute.
2. intre timp se curata si se toaca usturoiul, jumatate se pune intr-o tigaie cu uleiul de masline, se lasa la foc pana incepe sa se incinga, apoi se pune deoparte.
3. intr-un bol se amesteca ouale cu smantana, 40 g parmezan, usturoiul ramas si arpagicul tocat (din care se mai lasa putin pentru ornat), sarea si piperul.
4. asamblarea se realizeaza astfel: se scurg pastele, se toarna in tigaie impreuna cu usturoiul si se adauga amestecul de ou si smantana, se amesteca usor toate la un foc mic, pana iti place cum arata ;) mie imi place sa se prinda putin oul :)) nu imi place sa stiu ca mananc ou crud :p
cand sosul de pe paste va incanta, va invit sa le puneti in farfurii si sa le ornati cu arpagic verde si parmezanul ramas! 
POFTA MARE!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu