Faceți căutări pe acest blog

duminică, 8 februarie 2015

omleta cu verdeturi si emmental, garnisita cu salata de primavara

si daca e duminica, micul-dejun si pranzul sunt contopite intr-un desfat al papilelor gutative ;) dupa o dimineata lunga de odihna sau o piscina si sauna de dimineata..
in dimineata acestei zile, dupa un somn bun, leneveala, dragaleala si niste intinderi de oase ;p am poftit la o omleta buna, facuta cu ce aveam la indemana..
ingrediente omleta:
- 5 oua;
- 2 foi de ceapa verde;
- 1/2 ardei verde (merge foarte bine si ardei rosu);
- o lingura ulei de masline;
- 50 gr emmental ras
- sare si piper dupa gust
Se pune tigaia cu uleiul la foc, imediat se adauga verdeturile taiate marunt, se lasa putin (5-10 minute) la foc potrivit ca sa se patrunda, timp in care se bat ouale cu sarea, piperul si emmentalul ras.  Amestecul din urma se toarna peste verdeturi si se lasa la foc mic, amestecand putin cate putin cu drag, pana cand omleta este numai buna de aranjat in farfurie alaturi de o delicioasa salata si nelipsitele bruschete de duminica ;)



Astazi am garnisit minunatia de omleta cu bruschete (paine taiata felii, pusa intr-o tava pe hartie de copt si stropita cu ulei de masline, se introduce in cuptor la 180-200 grade, pana se rumeneste frumos) unse cu usturoi si o salata de primavara din 2 rosii, 5-6 ridichi si ceapa (radacina de la foile de ceapa verde) inmiresmata de putin patrunjel verde tocat si un sos dintr-o lingura de ulei de masline, un strop de ulei de floarea soarelui, o lingura de suc de grapefruit roz si putina sare.


toate retetele mele sunt pentru 2 persoane, cand o sa fie vorba de mai multe o sa specific ;)
POFTA BUNA! cea care noua nu ne lipseste niciodata ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu