Faceți căutări pe acest blog

luni, 9 februarie 2015

ciorba de fasole alba si fasole rosie

nici o ciorba de fasole fara sanatoasa ceapa rosie ( salata de ceapa rosie cu bulion de rosii) :)


pentru 4-6 persoane ;) se apreciaza in functie de pofta si dimensiunile fiecarei persoane de la masa ;)
ingrediente ( la o oala de 3 litri):
- o cana de fasole alba si o cana de fasole rosie
- o ceapa sanatoasa
- 3 morcovi
- 1/4 telina
- un pastarnac mic
- o lingura de tarhon de la borcan
- o lingura de ulei de masline si o lingura de ulei de floarea soarelui
- 250-300 ml bulion de rosii
- sare si piper dupa gust

fasolea bine aleasa, se spala, se pune intr-o cratita acoperita cu apa si se lasa cam o ora, doua.. intre timp se curata zarzavatul, se spala bine si se toaca dupa cum va face placere, mai mic sau mai mare ;) se pune in oala pentru ciorba impreuna cu cele 2 linguri de ulei si se asteapta pana cand fasolea este aproape fiarta..
se scurge apa in care s-a inmuiat fasolea, se adauga apa curata si fierbine si se lasa la fiert pana e aproape fiata de tot
se pune oala cu zarzavatul la foc sa se incinga bine, se adauga apa 1,5 litri, iar cand incepe sa fiarba se adauga fasolea, se toaca si tarhonul si se adauga in ciorbita pentru o savoare minunata si se mai lasa la fiert pana sunt patrunse toate legumele, se adauga apoi si bulionul ca sa mai dea un clocot cu toate si se ia de pe foc..sa se astampere putin ;)


se pregateste salata de ceapa (pentru 2 persoane pofticioase), din 2 cepe rosii sanatoase, se curata, se spala si se taie in doua, apoi fiecare jumatate se taie de-a lungul, solzisori, se pune intr-un bol incapator, se presara cu putina sare, ulei (de masline sau dupa preferinta) si bulion 50-100 ml (depinde cat de dulce sau acrisor preferati)
o ciorba satioasa si super gustoasa acompaniata de o salata plina de vitamine!
POFTA BUNA! 


despre fasolea rosie...
  • este o sursa excelenta de proteine, o cana de fasole rosie iti furnizeaza jumatate de cantitatea de fibre pentru o zi ;)
  • este unul dintre cele mai bogate alimente in antioxidanti, foarte necesari oricarui organism in lupta zilnica improtriva radicalilor liberi
  • contine multe vitamine si minerale, cum ar fi B1, B2, B6, acid folic,fier, magneziu, calciu, fosfor, potasiu, zinc, cupru, seleniu si acizi grasi Omega 3 si 6

va recomand cu drag fasolea rosie si in salate, merge de minune, curand un post ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu