Faceți căutări pe acest blog

luni, 2 martie 2015

bruschete cu rosii a la Dudu ;)

si daca e duminica e dezlegare la bruscheteee ;))) specialitatea lui Dudu 
un mic-dejun-pranz copios, pentru ca am "pacatuit" cu niste cartofi prajiti (la cuptor cu putin ulei de masline), un ochi numai bun cu galbenusul moale, mujdei de usturoi cu patrunjel verde si o salata de ridichi negre... sa nu uitam fresh-ul de portocale proaspat stoarse si cafeluta cu ghimbir sau cardamom ;)
bruschetele acestea delicioase, le-am savurat prima data la un prieten foarte drag noua, pasionat de ceea ce gateste, noi am preluat reteta, mai bine spus Dudu, si ne iese de minune, incat o repetam duminica de duminica, uneori si sambata :)
ai nevoie: de o paine ( nu prea are importanta de care, doar sa iti placa si sa o poti felia;), 3-4 rosii ( de preferat cele de gradina romanesti, sunt fara egal), o capatana de usturoi (aici mai poti sa ajustezi daca nu te prea impaci cu usturoiul, noi il iubim), o legatura de cimbru verde sau busuioc (noi preferam cimbrul), 100 ml ulei de masline, sare si piper dupa preferinte ;)


acum.. painea feliata se aseaza frumos intr-o tava captusita cu hartie de copt, se stropeste cu ulei de masline si se da la cuptor, pana incepe sa se rumeneasca, in timpul acesta, se toaca rosiile care au fost spalate, usturoiul curatat si cimbrul, se pun toate intr-un bol, se adauga restul de ulei de masline si sarea cu piperul, se amesteca toate , se scoate painea de la cuptor si va asezati frumos la masa :) POFTA BUNA!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu